Pagina's

maandag 24 december 2012

Toeristische introductie van Amsterdam, Wat te doen in Amsterdam, Pas op voor zakkenrollers in Amsterdam, Vervoer met de auto en openbaarvervoer in Amsterdam, Kijk uit voor fietsers in Amsterdam

Bezienswaardigheden ::: Hotels ::: Vervoer ::: Sport ::: Weer ::: Geschiedenis :::  Foto's

Introductie van Amsterdam
Weinig steden hebben zo'n geschiedenis met moderne stedelijke uitstraling als Amsterdam. U kunt geen kilometer lopen zonder een meesterwerk in de stad tegen te komen. In het Van Gogh Museum hangt 's werelds grootste collectie van Vincent. Een paar straten verderop, Vermeer's Kitchen Maid, De Nachtwacht van Rembrandt en andere Gouden Eeuw schatten vullen het Rijksmuseum. Het Museum Rembrandthuis biedt meer moderne voorraad via zijn sfeervolle studio en onder het Stedelijke Mondriaan. De Hermitage Amsterdam biedt met zijn drie-miljoen- thuis schatten, de buitenpost van de Russische Staatsmuseum.
Van Gogh Museum AMsterdam Rijksmuseum AMsterdam Hermitage AMsterdam Museum
 De Amsterdamse klimaat is vergelijkbaar met die van BrittanniĆ« en Ierland, gecombineerd met zachtheid en vochtigheid, hoewel er af en toe de temperaturen liggen tussen een landklimaat, zoals ervaren in Duitsland. De Amsterdamse weer is variabel en veranderingen kunnen vrij snel optreden. Lente en herfst in Amsterdam kunnen in het bijzonder wisselvallig zijn, maar het koudste weer is meestal in de maanden van december tot maart. Het is een goed idee om regenkleding en paraplu's te dragen te allen tijde.
Amsterdamse grachten Regein in Amsterdam Stationplein Amsterdam centraal
Pas op voor zakkenrollers!
Hoewel het soms vrij rustig lijkt te zijn heeft Amsterdam alle problemen van de grote steden en een van hen is een misdaad. Ieder jaar wordt een groot aantal toeristen beroofd uit pure onachtzaamheid. Dus, geniet van uw verblijf in Amsterdam en zorgen voor je spullen!

Vervoer
Parkeren in het centrum van Amsterdam is duur en gecompliceerd. En trouwens, kun je heel naadloos boete krijgen, zelfs als de auto alleen voor vijf minuten stil staat.

Rijd niet zwart met de tram!

Doe het niet, want als je betrapt wordt bedragt de boete € 60 en als toerist moet je die ter plekke betalen.

Niet roken in de treinen en op stations!
Roken in heel Nederland is verboden op de stations in de treinen en in de wachtruimtes op de perrons. Er zijn speciaal ontworpen plaatsen waar rokers hun gewoonte kunnen voldoen. Als je dat ergens anders doet betaalt je een boete van € 85.

Kijk uit voor fietsen!

Fietspad is vaak erg dicht bij de stoep. Vermijd het lopen op fietspaden! In Amsterdam hebben fietsers altijd voorrang.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten